Projectoproep 2020: Steun voor muzikale relanceprojecten van Belgische artiesten

Dien uw aanvraag in via het online formulier op de website van Koning Boudewijnstichting

Waarover gaat het?

 

De Covid-19 pandemie heeft voor veel muzikanten een absolute stilstand met zich meegebracht. De impact was het grootst voor zij die net nieuw werk hadden publiek gemaakt of op het punt stonden dit te doen. De tijd, energie en middelen die kropen in het creëren van het juiste momentum zijn voor een groot deel verloren.

 

Het Fund Belgian Music wil financiële steun verlenen aan relance-initiatieven van Belgische muzikanten die aantonen dat ze een verloren momentum nieuw leven inblazen.

Voor wie?

 

Voor Belgische muzikanten, zowel uitvoerders (solo, band of ensemble) als auteurs-componisten,

Voor degenen die een geplande activiteit van een muzikaal project met recent repertoire een herkansing willen geven: zowel voor zij die de aanvankelijke release of promotie moesten uitstellen als voor zij die de omkaderende aspecten ervan (bv. showacse, try-out) moesten annuleren.

 

U moet kunnen aantonen

  • dat er voor 13 maart 2020 concrete activiteiten van een muzikaal project in de steigers stonden die men noodgedwongen moest annuleren,

  • dat er een concreet en professioneel alternatief relanceplan werd uitgewerkt dat bijkomende financiering vereist. Dit plan heeft betrekking op muzikale activiteiten (bv. opname, productie, release, promotie, …) die plaatsvinden voor april 2021. 

 

De financiële steun zal niet meer bedragen dan 30% van de specifieke bijkomende financiering, met een maximum van 10.000 euro per project. De steun die het Fonds verleent, moet volledig aangewend worden voor de uitvoering van het relanceplan.

 

Het Fonds benadrukt dat de oproep open staat voor alle muzikale projecten, ongeacht het muzikale genre en ongeacht waar het zich bevindt tussen debuterend en gevestigd.

Timing

Start: 16/10/2020

Indienen tot en met 12/11/2020

Bekendmaking selectie: december 2020

 

Financiële steun

Max. 10.000€

© 2020 mogelijk gemaakt door Galm, Facir, Sabam for Culture, PlayRight+ en natuurlijk ook door JOU!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon